Brændstof skal der til

Jeg har været til yoga her til formiddag. Min yndlingsbeskæftigelse nr. 1. I dag var det en ren svensk/dansk forsamling, så Birgit yogalærer tog den på dansk. Og selvom jeg ikke synes, sproget betyder noget, så er jeg alligevel glad, når det foregår på dansk. Så vender jeg ind i min lille danske oase, hvor jeg for en stund glemmer, at jeg ikke er i DK. Ikke at jeg vil glemme det, det sker bare og det føles godt.

I starten af vores belgierliv var det mig magtpåliggende ikke at opsøge det danske for meget – jeg skulle jo integreres i det belgiske samfund! Så hver gang jeg gjorde det, havde jeg sådan lidt dårlig samvittighed og var sur på mig selv over, at jeg tog den såkaldte nemme vej for at socialisere.

I dag er jeg heldigvis blevet klogere. Har sluttet fred med det selvhad, som jeg lagde for dagen dengang. Eller ret skal være ret: det grimme ansigt viser sig stadig en gang i mellem, men jeg har fået et langt mere afslappet forhold til det at ville det danske i det belgiske. For det fylder ganske enkelt min tank med god energi. Nogle gange fyldes tanken med dansk brændstof, andre gange fyldes den af belgisk eller fransk eller noget andet. Og det er vel det, det handler om: at ha’ en fyldt tank, som man kan øse af og så er brændstoffets oprindelse vel egentlig ligegyldig, er det ikke?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s