Fodyoga for nakken

Denne morgens yogasession har handlet om fødder, ankler, knæ og hofter. Målet med alle disse øvelser er en fuld lotus-stilling inden sæsonen slutter. Jeg har nu snydt lidt og prøvet stillingen af herhjemme. Da jeg var barn, var det jo bare sådan noget man gjorde, så jeg skulle lige se. Og jeg kan stadig godt men av – det gør ondt i min svage højre ankel. Men det var nu slet ikke det, jeg ville ind på.

Vi lavede blandt andet seje stræk for tæerne – for eksempel den her variant, som Karen for nyligt skrev om. Og den plejer jeg at kunne lave uden store problemer. Okay, det er ikke decideret behageligt men det gør heller ikke ondt, men det gjorde det altså i dag. Og svaret kom, før jeg kunne nå at spørge.

Indenfor zoneterapien er nakken forbundet med det sted, hvor storetæerne er hæftet på fødderne så at sige.

“Så har du dårlig nakke, er det en god øvelse og måske grunden til, at det gør ondt”, forklarede min yogalærer uden at vide, at jeg netop døjer med et hold i nakken på 2. uge.

Så nu har jeg fået endnu en grund til at yoga-træne mine tæer i løbet af dagen. Ikke blot kan det måske hjælpe på min nakke, ja man skulle efter sigende også få bedre hukommelse af at gnide ydersiden af storetæerne. Og det er vand på møllen for en som mig med en hukommelse som en hullet si.

Advertisements

2 thoughts on “Fodyoga for nakken

    • Ja, og hvis du vil ha’ det mere intenst, så spænd et bælte om dine ankler, så hælene ikke falder ud til siden, når du sidder der. Så er der stræk for fuld udblæsning og særlig belastning netop på storetæerne. Kh Louise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s