Ellezelles, heksenes hjemby

En søndag i godt selskab er ikke at fornægte. Denne søndag var sådan en; på udflugt til den belgiske nationalpark “Le Parc du Pays des Collines” med egnskendt guide som organisator og gode venners selskab af både voksne og børn. Målet for turen var Ellezelles. 

Ellezelles er kendt som byen med de mange hekse. Sagaen om heksenes tilhørsforhold til netop Ellezelles er sløret men tilbage i 1600-tallet blev 5 kvinder brændt i byen for at have udøvet heksemagi og det markeres hvert år med en særlig forestilling og et fyrværkeri, der symboliserer det godes sejr over det onde. Det oplevede vi dog ikke. 

Selv vejrhanerne i Ellezelles er hekse!

 Vi var derimod på udflugt i bakke-landet, hvor vi fulgte en 6 km lang rute, der er bestrøet med fantasifulde djævle-figurer af en vis Jacques Vandewattyne. Til trods for det lidt uhyggelige tema, var turen gennem det bakkede terræn smuk og indbydende og ungerne ledte os lystigt fra den ene figur til den anden. 

 

Efter 2 timers vandring, blev vi ført til en dejlig restaurant: Les Jardins de la Grange. Udover skøn mad kom vi på endnu en guided tur, denne gang i restaurantens have. En sanserig have med 9 forskellige rum med særlig fokus på planter med forskellige helbredende effekter. 

Bladene fra Skt Hans urten i baggrunden skulle have en helende effekt på alle former for brandsår. Lidt ligesom aloe vera.

Men også dyrene er der tænkt på, således er der en sommerfuglehave med sol og læ-hegne, insekthjørne og fuglehave. Og naturligvis er der også en heksehave med endog ret så farlige planter. På billeder her er det dog helt uskadelige og spiselige morgenfruer, der huserer. 

 

Vi sluttede dagen af med et besøg på det lokale museum, som via et interaktivt show fortalte os historien om byen, de 5 kvinder og stedets tætte tilknytning til jorden og nationalparken, som de er ligger midt i. En særdeles vellykket og hyggelig tur for store og små. 

På vejen hjem var det jeg tænkte, at det nok var helt godt, at  jeg ikke levede i den tid, hvor man brændte kvinder for et godt – eller nok snarere ondt – ord. I så fald kunne jeg være endt på bålet indtil flere gange, når jeg har forudset resultatet af en fodboldkamp, mødet med en gammel bekendt eller, når sandheden skal frem, ligefrem har drømt om døden, der på uhyggelig vis viste sig at være indtruffet…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s