Hvor fattesvag må man være?

Åbenbart ret fattesvag, konstaterer jeg efter en saliggørende omgang morgenyoga.

Det er 10 dage siden, jeg sidst har dyrket yoga. TI! Det sker sjældent og står det til mig (og det gør det jo), går der ikke 10 dage igen. For jeg får det jo så godt af det. Særligt i denne tid, hvor jeg knokler på med min forretning, frivilligt arbejde i Den Danske Kirke og som alene-mor i ugens løb. Så er yogaen den aktivitet, der får mig til at huske, hvad der er vigtigt. Så er det qua de asanas, vi laver, at jeg virkelig mærker min krop og får løsnet op for alle de spændinger alt det hovedarbejde, jeg ellers laver, giver. Så er det i de afsluttende pranayama-øvelser (vejrtrækning og fokus), at jeg gang på gang indser, at alt er lige som det skal være.

Så jeg synes, jeg er ret fattesvag, når jeg enten glemmer eller snarere helt bevidst udelader yogaen fra min hverdag, fordi jeg hellere må få noget fra hånden af de, på papiret, andre og vigtigere ting.

Men nu ved jeg jo godt, at det ikke hjælper at slå mig selv oven i hovedet med den her fattesvags-hammer, så jeg lægger den lige tilbage på hylden og laver en aftale med mig selv. Hjemmeyoga mindst 2 gange om ugen i bare ½ time af gangen. Det kan jeg sagtens og det vil jeg gerne.

I er mine “vidner” og I må gerne holde mig op på det.

Advertisements

7 thoughts on “Hvor fattesvag må man være?

 1. Jeg vidner dig 🙂
  men slev om du ikke lige når på måttten, så tænk på, at yoga jo også er den måde du udfører dine andre handlinger på, med nærvær, grace og taknemmelighed. Så hvad ved jeg – måske du faktisk HAR lavet yoga i de ti dage?

  • Karen, det var klogt sagt! Du har helt ret – jeg har nok lavet noget yoga alligevel, for jeg har faktisk følt lige præcis stor taknemmelighed den sidste tid over alt det gode, jeg har gang i. Tak fordi du vinklede den for mig.

 2. AHHH fin vinkling, den tager jeg også lige med mig på we. umiddelbart er det ok at være fattesvag især når du er bevidst om det, så ordner det sig.. kh Karin

 3. Jeg har fået et tips fra Anette fra Beautyspace.dk. Hun løber hver dag 3 km. Intet mere eller mindre. Fordi det er noget hun gør hver dag behøver hun ikke diskutere med sig selv – bare gøre det. Hun skriver at hvis hun nu havde besluttet sig for at løbe 7 km 2 gange om ugen var det lettere at springe over. Jeg synes det er meget inspirerende – nu er det i hvertfald givet videre…

  • Maria, det er bestemt inspirerende. Det er den der daglige “tandbørste” rutine, jeg også gerne vil hen til. Altså den, hvor det ikke er noget, jeg debaterer med mig selv, men bare automatisk gør. Jeg prøver – igen!

 4. Ih hvor jeg kender den problemstilling Louise… Hvornår er det at man når dertil hvor man lytter nok til sin krop, og PRIORITERER at forkæle og respektere den. Når jeg har travlt ‘glemmer’ jeg de ting der er gode for mig. Og som måske kunne have fået mig til at føle mig mindre travl. Fjollet… Så det jeg prøver at sige er, at jeg gerne vil commit’e mig sammen med dig 🙂

  • Det lyder dejligt Julie. Jeg tænker, at det lidt er ligesom at have en makker, der står og venter henne på hjørnet. Så lad os endelig følges!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s