Helligdagssysler

Regnen har pisket ned hele dagen, vinden rusket de sidste blade af træerne og det grå skydække rakt endeløst ud i horisonten.

Det har været en af de dage, hvor man virkelig bare havde lyst til at blive inde for, tænde op i pejsen, drikke te, spise kager og nørkle med forjulehygge i familiens skød. Og tænk, det er lige præcis, det vi har gjort. Det er nemlig helligdag i dag.

Sådan kan man også bruge de hjerter, jeg netop havde formet til weekendens store kransebinderdag

Vi lavede dog en afstikker til en børnetøjsbutik i byen, hvor Skt. Nicolas (af flere måske bedre kendt som Sinterklass, som man kalder ham i Holland), var på besøg for at høre, hvad diverse ungerne ønskede sig. Her i Belgien, som i Holland, er det nemlig ham der regnes for den store gavebringer til børnene og han kommer d. 6. december.

Lillemanden var meget benovet og kunne kun fremstamme “biler” som muligt gaveønske. Prinsessen derimod kunne fortælle, at hun ikke havde skrevet nogen ønskeseddel til Skt. Nicolas men derimod til julemanden! Det syntes han nok var lidt mærkeligt, men han kunne jo heller ikke vide, at vi i vores ikke-belgiske familie får gaver af julemanden og ikke af ham. Og for prinsessen er det sådan det er. For vi har nemlig fortalt, at man ikke får gaver af begge disse herrer. Kunne I se lige se et gavegilde, det kunne ende med? Nej tak, ikke her! Men derfor kan man jo godt tage ud og besøge ham og få en sjov gave med hjem.

Hmm! Gad vide, hvem jeg er?

Advertisements

2 thoughts on “Helligdagssysler

  1. Det er lidt af et dilemma, ja! For børnene ser og hører vel om de andre i skolen, der får den 6. december? På den anden side kan man jo ikke købe sig fattig to gange på en måned!

    Men det er da sødt, at de stadig tror på Julemanden 🙂

    • Ja, det er da meget sødt. Men samtidig irriterer det mig. Det er nemlig ikke min opfindelse (altså i vores familie) men derimod min mands og hans familie. De dyrker julemanden i stor stil. Det har vi aldrig gjort. Så jeg glæder mig egentlig til, at de bemærker, at den og den har tænkt på dem, da de købte deres gaver. Nu må vi se, hvor længe det varer. Prinsessen er begyndt at stille spørgsmål.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s