Rosenkål, råt for usødet

Rosenkål er ofte en forhadt spise. Fordi de får en bitter smag, når de er blevet kogt. Men i rå tilstand, er de en helt anderledes fornøjelse at have på tallerknen. Sammen med en gang hjemmerørt tatar for eksempel. En ret med klare belgiske undertoner. Rosenkål hedder nemlig: Choux de Bruxelles på fransk (kål fra Bruxelles) og rørt tatar er en helt almindelig dagligdagsret i dette land.  

Rosenkålssalat med parmesandressing (til 1 person på kur, eller 2, der også får pommes frites til, hvilket er normalt tilbehør)

300 g. rosenkål, skyllet, renset og skåret i kvarte

2 spsk. citronsaft, 6 spsk olivenolie, 25 g. revet parmesanost

Steak tartare (1 person)

130 g. ultramagert oksekød røres sammen med:

1 æggeblomme

4-5 soltørrede tomater skåret i mindre stykker

1 stor teskefuld kapers

Salt og peber

Raw food får unægtelig en helt anden klang i mine ører, når jeg sætter tænderne i denne her enkle og ganske rå ret. Og så eeeeeelsker jeg bare tatar, gør du ikke?

Advertisements

3 thoughts on “Rosenkål, råt for usødet

  1. Uhm, jo, jeg elsker også tatar, men det spiser man faktisk ikke ret meget i Danmark mere, hvilket er super ærgerligt for os…. Og dine rosenkål ser noget mere spændende ud end de klassiske kogte. Sjovt at vi kalder dem rosenkål på dansk, på engelsk hedder de “Brussels Sprout”….. Bon app – i dag tænker jeg, at du må spise og ikke kun drikke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s