Superhurtige, nærmest sunde, havregrynscookies

Selvom jeg elsker at bage, får jeg det ikke altid lige gjort. Så mangler man lige nogle æg, tiden er knap eller også slår kalorietælleren tanken ihjel.

Men efter at en sukker-bevidst veninde har lært mig de her cookies at kende, er der nu ret tit hjemmebag i dåsen. For de laves med ingredienser, jeg altid har, som ingen tid tager at smække sammen og med knap så meget sukker. 

Indrømmet, jeg har pillet lidt ved opskriften. Sløjfet rosiner, tilsat mandler, lidt mere chokolade, olie og sukker. Så meget for det “sunde”…

Du skal bruge:

140 g. hvedemel

80 g. havregryn

80 g. sukker

2 tsk bagepulver

Lidt salt

80 g. hakket chokolade (bland gerne, hvis du har flere slags)

50 g. hakket mandler eller nødder

6 spsk smagsneutral olie (vindruekerne, solsikke…)

1 dl mælk

Bland først alle de tørre ingredienser sammen inden du hælder olie og mælk i for at samle dejen.

Sæt 12 cookies på en plade med bagepapir og bag dem i 20 min ved 200 grader.

De smager fremragende lune og godt dagen efter. Men da de er så nemme at lave, kan man ligeså godt bare lave en ny portion næste dag.

Prøv dem og bliv overbevist – måske!

Advertisements

3 thoughts on “Superhurtige, nærmest sunde, havregrynscookies

  1. Kan man helt undlade sukkeren? Eller er det alt for dumt. Er der faktisk noget, som måske kan erstatte?

    • Jeg har ikke prøvet hverken at udelade eller erstatte sukkeret, men sødemiddel af en eller anden art burde kunne gøre det. Men da jeg ikke har nogen erfaring med det, må du prøve dig frem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s