Brevkasse: Sådan forbereder du professionelt sporskifte, mens du er ude

Blog-brevkassen for medrejsende ægtefæller løber sig selv stille og roligt i gang. Ingen har sendt mig spørgsmål endnu, men invitationen til at gøre det, står stadig ved magt. Skriv på info@louisefly.com.

Imens fortsætter jeg med indlæg inspireret af dagligdagen omkring mig samt de udfordringer, jeg ved, flere af jer medrejsende derude har.

Vi havde i aftes besøg af vores lokale nabo. Hun fortalte, at de overvejede at bygge deres hus om. “For jeg savner et projekt”, som hun formulerede det. “Jeg ville egentlig helst have et nyt job, men jeg ved ikke, hvad det skulle være”.

Jeg smilte, da hun sagde det, for noget tilsvarende har jeg hørt før. Fra medrejsende ægtefæller. 

Der drømmer om at skifte spor, om at omskole sig til noget andet, end det de kommer fra, mens de er ude. Men til hvad?

For 100.000 kr. spørgsmålet er ikke altid lige nemt at finde svaret på. Eller måske er det?

Jeg vover påstanden, at det faktisk ikke er så svært, som du går og tror. Men det kræver tre ting:

1. At du er disciplineret nok til at afsætte tid til at finde ud af det

2. At du stiller dig selv de relevante spørgsmål

3. At du giver dig selv lov til at lytte ærligt efter svarene, du har i dig

Andet skal der ikke til. Men det skal til gengæld også til! Og min erfaring er, at som medrejsende ægtefælle har du de optimale betingelser for netop disse ting. Fordi du har tiden, overskuddet (og pengene, hvis du får brug for professionel hjælp).

Men hvordan gør du så?

“Hemmeligheden” findes på formel i form af Find din Passion processen.

Du kan selvfølgelig lade mig tage dig personligt gennem et 1:1 Find din Passion forløb men du kan også gå i gang selv. Og det vil jeg faktisk opfordre dig til under alle omstændigheder. For det er god, meningsfuld træning.

Start med at øve dig i at lytte og mærke. For det er i grunden det, det hele handler om. Lyt, mærk, sans hvad det er, du brænder for! For når vi tror, vi ikke ved, hvad det er vi vil, er det ofte fordi, vi har skruet volumeknappen til vores hjertes hvisken helt i bund. Og den skal der derfor skrues op for igen.

Det kræver bare lidt træning. Sæt fx ½ time af hver dag i en uge (forholdsregel nr. 1 foroven) til at brainstorme på alt det, du elsker. Hvad end det er noget specielt mad, en særlig handling, en fritidsbeskæftigelse eller en TV serie.

Spørg dig selv: Hvad elsker jeg at spise, lave, se, opleve, høre, føle, arbejde med, dvæle ved, etc? (Forholdsregel nr. 2)

Mærk efter med din intuition, dit hjerte, din mave – hvad end du kalder det – og skriv alt sammen ucensureret ned i en notesbog. (Forholdsregel nr. 3). Hvis du streger, er det fordi dit hoved er kommet i spil. Og det bringer vi ikke på banen endnu.

I løbet af en uge, vil du have en lang liste over ting, du elsker eller brænder for. Selvom det ikke umiddelbart synes at have noget professionelt over sig, så går vejen til dit ønskede sporskifte nødvendigvis gennem dit hjerte. For det er her, din indre “kloge-åge” bor. Ham der ved besked om, hvad det er du vil og dermed ham, du skal øve dig i at lytte til.

Ovenstående lille øvelse er derfor nødvendigt benarbejde for at finde ind til det, du brænder for professionelt.

Så frem med træningsdisciplinen. Det gode ved denne form for træning er, at den ikke kræver noget særligt udstyr og at den også kan foretages udendørs – i solen! 

Dejlig dag til dig derude!

Advertisements

2 thoughts on “Brevkasse: Sådan forbereder du professionelt sporskifte, mens du er ude

 1. Kære Louise,

  Meget relevant indlæg og bestemt ikke kun for medrejsende ægtefæller, men ved at være medrejsende kommer det bare tydeligt til udtryk – det der med at mangle noget at brænde for.

  Det samme sker jo ofte (jeg tør ikke sige altid, men mener faktisk altid), når man som kvinde har børn, der bliver teenagere.
  Når man brænder for sine børn, som 99,9% af mødre velsagtens gør, så efterlader de et tomrum, når de som teenagere begynder at søge deres egne cirkler og vupti efterlades mor i et tomrum.

  Tomrumssymptomerne er mange, men de almindeligste er nok trøstespisning, utroskab, overfokusering på barnet (der forsøger at løsrive sig) og meget mere fra samme skuffe.

  Det helt store fælde er, når man indirekte begynder at bebrejde sin ægtefælle, at man ikke selv brænder for noget. Det behøver ikke engang at være en bevidst tanke.
  Mange venter desværre på, at et andet menneske (læs ægtefælle eller børn) skal gøre deres liv meningsfuldt. Det er en ganske håbløs og umulig forventning for et andet menneske at leve op til.

  Så ja, kom igang med passionsarbejdet, det er fantastisk, og det giver mening – fuld mening.

  kh
  Diana

  • Kære Diana, jeg betvivler ikke et øjeblik at det samme sker, når ungerne bliver større. Så meget desto mere grund til at gøre arbejdet, når tiden (ude) er til det – og børnene er små. Så er man måske bedre rustet til den dag, vi ikke længere er centrum i vores børns liv. Skrig – sker det virkelig??? Kh Louise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s